usahawan :: chess :: penulis

Chess

Saya suka ikuti pertandingan catur. Target semestinya untuk dapat top 10 setiap pertandingan saya sertai. Juga sangat aktif dalam penganjuran catur di Kelantan.

Seterusnya

Usahawan

Dah hampir 8 tahun saya bergelar Herbalife Distributor dan saya bangga dengannya! Selain sibuk menguruskan orang lain, saya juga aktif dalam membangun empayar perniagaan sendiri dan isteri. Nak satay ikan jumpa saya ya!
Seterusnya

Penulis

Mula menulis sejak 2008 lagi dalam arena blog. Menggunakan nama pena joegrimjow (sehingga sekarang masih gunakan!)
Seterusnya

Isu McDonald ada lemak babi

Dalam group whatsapps heboh perkara terbaru pengedaran McDonald yang kononnya mempunyai lemak babi.  ​ Berikut merupakan jawapan balas daripada pihak McDonald PENJELASAN BERKENAAN ISU KOPI MCDONALD’S YANG DIDAKWA MENGANDUNGI LEMAK KHINZIR 19 DISEMBER...
Read More

Akhirnya Tan Sri Annuar Musa letak jawatan KAFA

Bola sepak di Kelantan bakal bertukar wajah apabila Presidennya TSAM meletakkan jawatan sebagai presiden KAFA. Surat perletakan jawatan ada dimuat naik di FBnya seketika lalu Terima kasih atas khidmat cemerlang TSAM kerana membawa Kelantan seperti sekarang....
Read More

Lazada buat offer? Ini kemungkinan anda bakal peroleh

Semalam saya dapat banyak whatsapps yang seperti berikut *Best Deal, Lazada’s Best Selling Samsung Galaxy J7 in RM 49 only. Buy It Now Before Sale Ends. Cash On Delivery Also Available.* *Visit now* http://bit.ly/LazadaSale1 Baca sekali imbas dah tahu ini...
Read More

Jawapan sentap dari Syeikh untuk si penanya jika ada yang tak solat

Ada seorang bertanya kepada seorang Syeikh perihal dosa kepada orang yang tidak menunaikan solat dari Syeikh ini dan memang jawapan yang diberikan cukup sentap! ​ Berapa ramai kalangan kita yang lebih suka menjadi “tok hakim” daripada menjadi yang...
Read More

Doktor ini cakap orang Kelantan bijak sebab makan budu

Kelantan adalah sebuah negeri yang unik. Rakyat Kelantan pula lagilah unik. Jika raya, pasti jalan jam menunjukkan betapa ramainya rakyat Kelantan yang berada di luar negeri. Saya sendiri pernah mengalami 16 jam perjalanan dari KL ke KB dek kerana kesesakan...
Read More

Chess Interstate Tournment Round 1 : Kelantan vs Pahang

Hari ini akan berlangsungnya Kejohanan Catur Interstate 2016 di Pahang dan untuk pusingan pertama Kelantan akan melawan Pahang! ​ Walaupun tugas mudah diramal, dalam chess kejutan itu adalah biasa. Tapi saya yakin Kelantan yang dibarisi pemain terbaiknya setakat...
Read More

Pengedar Herbalife ini akan jumpa Christiano Ronaldo

Tahniah kepada kak Fawziah kerana terpilih untuk jumpa dengan Christiano Ronaldo. Wow! Baru-baru ini Herbalife telah mengadakan promosi Meet And Greet dengan Christiano Ronaldo (ya, pemain bola sepak terkenal tu!) Promosi ini terbuka kepada Supervisor seluruh...
Read More

Nasi Lemak Hakak pencabar Nasi Lemak Anak Dara

Setelah viral Nasi Lemak Anak Dara (sehingga disebut dalam Bajet2017), ramai usahawan cuba ‘meniru’ konsep yang mengetengahkan ‘owner yang comel’ dan juga ‘trademark yang catchy’ dalam perniagaan mereka. Bagi saya, usaha ini sangatlah elok memandangkan cabaran...
Read More

Symbiosis 3.0 dibuka untuk pendaftaran

Berita baik kepada TECHNOPRENEUR diluar sana, Symbiosis 3.0 kini dibuka untuk pendaftaran. Bagi yang tidak arif dengan program ini, ia merupakan satu program dibawah MTDC untuk membangunkan usahawan berteknologi di Malaysia. Usahawan yang dipilih akan mengikuti...
Read More

Cabaran Inovasi Inklusif 2016

Adakah anda mempunyai INOVASI yang boleh MEMBANTU MEMUDAHKAN URUSAN KEHIDUPAN SEHARIAN dan ingin menonjolkannya serta beroleh dana sehingga RM200,000 ???JOM SERTAI CABARAN INOVASI INKLUSIF 2016 ! KENAPA ANDA PERLU SERTAI CABARAN INOVASI ?   Pemenang akan...
Read More

BSFF Blitz Chess Challenge

Alhamdulillah, perbincangan singkat bersama Tuan Zack Stylo membuahkan hasil. Pihak Best Street Food Festival 5.0 memberi kepercayaan kepada saya dan team untuk anjurkan kejohanan catur semasa BSFF berlangsung. Disebabkan faktor masa dan tempat (main di dalam...
Read More

Apa yang anda ada di Festival Catur Putrajaya 2017

​ Esok, 11 Februari 2017 mungkin tarikh yang ditunggu-tunggu oleh pencatur dari seluruh Malaysia. FESTIVAL CATUR PUTRAJAYA 2017, kejohanan catur yang menghimpunkan ribuan peminat catur dari seluruh Malaysia! Sehingga sekarang terdapat 1500 jumlah keseluruhan...
Read More

Kejohanan catur hadiah lebih RM100 ribu

Terkejut juga apabila terima wassap group dari kawan catur mengenai satu event yang akan diadakan di Putrajaya pada bulan Mac ini. Terkejut sebab hadiah terkumpul disediakan adalah berjumlah RM100 000. Ya, ada 6 angka disitu! Rasanya ini adalah kejohanan...
Read More

1st Kimma Chess Championship

Minggu lepas kebetulan ada hal di KL, ambil kesempatan untuk sertai kejohanan catur di sana. 1st Kimma Chess Championship. Penyertaan luar biasa cecah lebih 400 peserta! Dewan juga cukup besar cuma sangat panas dan tidak selesa apabila bermain. Tapi sebab...
Read More

Kalendar Catur Malaysia 207

MCF baru sahaja keluarkan Kalendar Catur Malaysia 2017 untuk memudahkan peminat catur di Malaysia menyusun jadual agar dapat menyertai kejohanan catur di seluruh Malaysia ini. ​ Ada satu kejohanan yang besar bakal berlangsung di Kelantan bulan 3 nanti, nantikan...
Read More

Pengalaman menganjurkan kejohanan catur di Kedah

Alhamdulillah, berakhir sudah SUNGAI PETANI AGE GROUP CHESS CHAMPIONSHIP semalam. Lebih 90 peserta mengambil bahagian semalam dan segalanya berjalan lancar. Ini merupakan kejohanan pertama yang saya anjurkan luar dari negeri Kelantan. Kalau kat Kelantan tu dah...
Read More

Symbiosis 3.0 Fasa 2 Hari ke2

Banyak betul angka pada tajuk entry 🙂 Alhamdulillah, dah berakhir hari kedua program Symbiosis 3.0 untuk Fasa ke 2 ini. Symbiosis bagi yang tak familiar dengan program ini, merupakan satu program dibawah Malaysian Technologies Development Corporation (MTDC)...
Read More

Video Time Lapse MAHA 2016

RAMAI KAN??? Entry full…
Read More

16 perkara UNIK di MAHA 2016

MAHA 2016 berlangsung pada 1 hingga 11 Disember 2016. Jumaat semalam saya sempat terjah ke sana dengan beberapa orang kawan lain. Kebetulan sebenarnya sebab hari Sabtu kena hadiri AGM Chess Malaysia jadi bertolak dari Sungai Petani hari Khamis lagi sempatlah...
Read More

Hari pertama program Simbiosis 3.0

Alhamdulillah, saya terpilih untuk sertai program pemilihan peserta Symbiosis 3.0 yang diadakan selama 3 hari mulai hari ini. Pendaftaran tadi adalah dalam 180 orang dan esok merupakan hari pengumuman yang akan layak ditemuduga. Hanya 100 orang yang akan...
Read More