Esok puasa tapi hari ni dah berbuka puasa? Hihi! Semalam saya telah ke majlis Pelancaran Berbuka Puasa Sempena Ramadhan 2017 bertempat di Restoran Nelayan Gombak. Biasalah dah nak puasa ni, mestilah restoran-restoran giat nak mempromosikan restoran mereka supaya kekal releven di mata masyarakat. Sebut promosi, mestilah harga pun murah dan kita sebagai penggunalah yang untung, tak gitu?

Restoran Nelayan Gombak ni sejarah asalnya diberi nama Restoran Nelayan Titiwangsa. Popular jugaklah kerana keunikan restorannya yang ‘terapung’ Tapi pada tahun 2012 telah bertukar alamat ke alamat baru di Gombak. Tu yang sekarang ni nama Restoran Nelayan Gombak. Pengurusan pun dah bertukar tangan untuk memantapkan lagi perkhidmatan.

Buka puasa di Restoran Nelayan Gombak

Bagi yang berada di sekitar Gombak (ataupun mana-mana jelah) boleh consider restoran ni untuk dijadikan tempat untuk berbuka puasa. Selain menu yang pelbagai, ada promosi istimewa sempena Ramadhan ni iaitu buffet serendah RM49 sahaja dan separuh harga untuk kanak-kanak dan warga emas.

Menu tu ye lah kan memang banyak, tapi yang unik tempat ini adalah kemudahan yang disediakan. Tempatnya memang luas, orang ramai pun takdelah rasa sempit sangat dan kemudahan lain seperti kawasan letak kereta, tandas juga selesa. Recomended!

Sekitar Majlis Pelancaran Berbuka Puasa di Restoran Nelayan Gombak

Semalam disebabkan masalah teknikal (hihi) saya sampai agak lewat ke majlis tu. Mungkin orang terakhir kot sampai! Tapi alhamdulillah sempat jugalah merasai kesedapan makanan yang disediakan. Special jugak sebab dah takde yang nak makan, jadi saya jelah yang makan semua tu. hehe. Ini beberapa gambar yang sempat di snap

LIVE COOK Gulai Kawah Tanjung memang terbaik. Rasalah kekampungannya tu.


Roti Jala Magic ni mulanya ingatkan nama magic sebab warnanya yang warna-warni, tapi rupa-rupanya sebab gunakan tepung Magic Floor.​

Satu lagi keunikan Restoran Nelayan Gombak sebab ia mengetengahkan produk-produk IKS untuk dibeli oleh pelanggan. Bolehlah menyokong barangan tempatan ye tak? Kuih raya memang banyak piihan!
Live performance semalam memang merdulah suara penyanyi tu. Nyanyi lagu Aiman Tino part last tu memang terbaik. hehe.

********

Detail lanjut bolehlah layari fb mereka di pautan ini

Alamat restoran ini jangan tertukar di Google Maps sebab ia masih tidak update. Alamat yang betul adalah Batu 3/4 Jalan Gombak Utara Kuala Lumpur. Tak jumpa juga boleh hubungi no dibawah

  • 0361858400
  • 0132237228

Oraite, itu sahaja. Semoga bermanfaat. Dah try makan kat situ, post2 la gambar kat sini ya 🙂