PCNK RAYA BLITZ CHESS CHALLENGE

PCNK RAYA BLITZ CHESS CHALLENGE

Raya ke3 tempoh hari PCNK ada mengadakan pertandingan catur santai. Acara tahunan ni jelah yang boleh mengumpul pemaian catur Kelantan yang berada di luar Kelantan untuk bersama-sama eratkan ukhwah. Ramai juga yang hadir, 28 orang kesemuanya! Dah jarang sangat...
Orang besar MCF letak jawatan

Orang besar MCF letak jawatan

Chess di Malaysia sekali lagi digemparkan dengan orang besar MCF letak jawatan! Siapa? Sebab belum ada kenyataan rasmi daripada MCF, jadi takkan lah saya yang nak sampaikan kat sini ye tak? Walaupun dah heboh surat letak jawatannya di group wasap, kita tunggu jelah...
1st Help University Chess Tournament 2017

1st Help University Chess Tournament 2017

Semakin banyak Uni tempatan yang adakan pertandingan catur di Uni mereka. Terbaik! Untuk mendaftar anda boleh layari blog rasmi mereka disini Dah lama tak masuk tournment ni, rasanya kali ni nak main disana lah....

BSFF Blitz Chess Challenge

Alhamdulillah, perbincangan singkat bersama Tuan Zack Stylo membuahkan hasil. Pihak Best Street Food Festival 5.0 memberi kepercayaan kepada saya dan team untuk anjurkan kejohanan catur semasa BSFF berlangsung. Disebabkan faktor masa dan tempat (main di dalam khemah!)...

Apa yang anda ada di Festival Catur Putrajaya 2017

‚Äč Esok, 11 Februari 2017 mungkin tarikh yang ditunggu-tunggu oleh pencatur dari seluruh Malaysia. FESTIVAL CATUR PUTRAJAYA 2017, kejohanan catur yang menghimpunkan ribuan peminat catur dari seluruh Malaysia! Sehingga sekarang terdapat 1500 jumlah keseluruhan peserta...

Kejohanan catur hadiah lebih RM100 ribu

Terkejut juga apabila terima wassap group dari kawan catur mengenai satu event yang akan diadakan di Putrajaya pada bulan Mac ini. Terkejut sebab hadiah terkumpul disediakan adalah berjumlah RM100 000. Ya, ada 6 angka disitu! Rasanya ini adalah kejohanan yang...