HNWI dan Kenapa Kita Perlu Target Menjadi Sebahagiannya

HNWI atau High Networth Individual ni merupakah golongan ‘kaya’ Di Malaysia ada lebih kurang 85 ribu golongan ini pada tahun 2023 dan dijangkakan 2027 angka ini akan meningkat kepada 160k (lebih kurang 2 kali ganda)

Nak jadi HNWI ni asset cair perlulah 1 juta usd

Menjadi “High Net Worth Individual” (HNWI), yang merujuk kepada seseorang dengan kekayaan bersih yang tinggi, mempunyai beberapa kelebihan. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa kekayaan juga membawa tanggungjawab dan sejumlah cabaran. Berikut adalah beberapa kelebihan menjadi HNI:

HNWI Kemampuan Kewangan

Mempunyai akses kepada sumber kewangan yang besar, yang membolehkan mereka melabur dalam pelbagai aset seperti saham, hartanah, dan perniagaan. Mereka juga dapat menikmati pelbagai perkhidmatan kewangan eksklusif seperti pengurusan kekayaan, perundingan cukai, dan perbankan peribadi.

HNWI tak risau mengenai duit

Kebebasan Kewangan

Dapat mengejar gaya hidup yang selesa dan mempunyai lebih banyak pilihan dalam membuat keputusan kewangan. Mereka mungkin dapat menyokong projek atau amal yang mereka sokong.

Tonton Trillion Game di Netflix

Pengurusan Risiko

Dengan lebih banyak sumber kewangan, mereka dapat mendiversifikasi pelaburan mereka dan mengurangkan risiko kewangan. Rule duit ni memang lagi banyak duit, lagi kurang risiko

Akses kepada Peluang Pelaburan Eksklusif

Mereka boleh mendapat akses kepada pelaburan swasta, pelaburan ekuiti swasta, dan peluang pelaburan yang tidak tersedia kepada orang biasa. Sometimes jika join MBAN banyak peluang pelaburan yang khas untuk mereka sahaja

Akses kepada Perkhidmatan Eksklusif

Mereka sering kali mempunyai akses kepada perkhidmatan eksklusif seperti perjalanan, seni, budaya, dan kesihatan. Mereka juga boleh menikmati perkhidmatan peribadi yang lebih baik, seperti perundingan perubatan peribadi.

Kemampuan Untuk Mencapai Matlamat Kewangan

Dengan sumber kewangan yang mencukupi, mereka lebih mudah mencapai matlamat kewangan jangka panjang mereka, seperti persaraan awal atau pembiayaan pendidikan anak-anak.

Ok guys, dah tengok kebaikan jadi HNWI ni maka sama sama lah target jadi orang kaya ni. Jangan lupa saya pulak kalau dah tergolong kaya ni, jangan lupa akan asal usul. Good luck!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.