Saya memang pantang kalau ada chess tournment. Tambah2 lagi Dekat dengan kawasan rumah, memang akan pergi untuk sertai. 30hb sebenarnya banyak Kejohanan Catur diadakan, rancangan asal nak sertai yang di dungun tapi tak cukup orang (sebab main team) join ajelah yang ada berdekatan

Asalkan boleh tolak buah chess dah ok!

​

Pagi tadi ke MRSM Merbok, lokasi pertandingan. Agak lewat sampai tapi dapat bermain permainan pertama tanpa disadvantage masa. Berada kat seeded no4, memang hari ni tak betul sikit mainnya 🙁

Game pertama draw
Game kedua draw lagi!
Game ketiga menang
Game keempat kalah!
Game kelima menang

Game keempat frust jugaklah kalah, position dah advantage, masuk endgame jadi hancur. Terpaksa menerima kekalahan. Elok je lepas game kelima, rehat terpaksa bergegas ambil isteri untuk masuk butik dan datang semula habiskan dua game terakhir. Dua game terakhir menang

Rasa kena banyak improve lagi terutama endgame. Haishh dari dulu lagi tak satel masalah endgame ni, mungkin kena pergi bertapa kot, bersara tak main chess… Oppsss, tak boleh tak boleh!

Tahniah kepada penganjur, memang terbaik terutama masa tak lari banyak. Next tima boleh adakan lagi 🙂